Workshop Adembevrijding

We hebben allemaal dat wel kleinere en grotere trauma’s meegemaakt in ons leven waardoor je in het dagelijks leven in bepaalde situaties vastloopt, opeens heftig reageert, wegloopt van dingen die je als ingewikkeld ervaart, of dat je voor iedereen gaat zorgen enz enz om te voorkomen dat je die oude pijn weer gaat voelen. Het maakt dat je veel in je hoofd zit, stress ervaart, je moe hiervan wordt, de ademhaling vaak hoog zit en je je eigen lichaam vaak niet meer voelt.

Een oud en terugkerend thema kan er dus voor zorgen dat je niet ten volle leeft!

Met ademsessies leg je weer contact tussen brein en lichaam. Je leert contact te maken met de ervaringen in je lijf, met in het bijzonder met dat deel dat ” aandacht” vraagt. Het lichaam heeft door de traumatische ervaring (en) uit het verleden in een noodstand gestaan om te overleven. Emoties die destijds niet getoond werden, zijn ingekapseld uit bescherming om de pijn te voorkomen die het eens gevoeld heeft. Bij een trigger in het heden, wordt de oude wond van het trauma weer opengerukt. Je gaat dan vechten, vluchten, bevriezen of pleasen om te voorkomen dat je die oude pijn weer moet voelen in jouw systeem. Deze beweging maak je in het hier en nu telkens weer in soortgelijke situaties. Het is echter niet helpend en de oude wond blijft bestaan. Je lijf blijft in gespannen staat. Daar wil je van af, toch?

Tijdens de ademsessies gaan we die ” bevroren plek” waar die oude emoties opgesloten zitten, laten smelten. We zeggen ook wel, dat we de beweging die het lichaam destijds wilde maken maar niet deed en vastgezet heeft, laten we nu alsnog afmaken. Hierdoor smelt de plek en kom je tot emotie release. Het lichaam kan dan ontspannen en je brein komt tot rust. Je voelt je meer in je eigen kracht staan, en leeft meer in het hier en nu.

Hoe gaat de ademsessie in zijn werk?

Tijdens de ademsessie gaan we eerst jouw thema verkennen en jouw mind met je lichaam verbinden. Als de verbinding gelegd is, ga je op een bepaalde manier ademen waardoor de energie in je lichaam in korte tijd opgebouwd wordt. Tijdens de ademsessie worden verschillende muziekgenres gedraaid met als doel om jouw denkbrein tijdens de sessie te verwarren en het limbisch systeem, waar de emotieregulatie zit, te activeren.

Deze chaotische setting zorgt ervoor dat de verstopte emoties tevoorschijn komen en jouw lichaam de beweging van destijds kan afmaken. Dit is vaak een hele bijzondere ervaring om mee te maken.

Jouw brein, waar je altijd op vertrouwt om de beslissingen te maken in je leven heeft niet alle wijsheid in pacht. Dat blijkt ook wel want anders zou je niet telkens dezelfde niet helpende patronen afdraaien in je leven. Het lichaam is intelligent. Hoe mooi is het als je het ook erkent. Middels ademwerk kun je weer contact leggen met je lichaam en haar zelfhelend vermogen.

Durf jij in de overgave te gaan en ben je nieuwsgierig wat ademwerk voor jou kan betekenen? Boek een ademsessie of geef je op voor de workshop Adembevrijding en laat je verbazen…

Om de maand geven we een adembevrijding met een thema om te onderzoeken. Dit jaar zijn dat de innerkind-, soul retrieval-, systemisch werk/familieopstellingen Adembevrijding. Dit betreft een dagworkshop die gegeven wordt in Zuiderlicht Breda. De andere maand is er een halve dagworkshop met enkel de concentratie gericht op ademwerk. Deze workshop wordt gegeven in Stockholm te Dordrecht. Heb je vragen of wil je je aanmelden, mail me gerust.

Reacties zijn gesloten.