Leven met jezelf, vanuit gewoonte of vanuit passie?

Vanochtend liep ik in het bos met een vriendin en zij vertelde vol passie over hoe zij stap voor stap haar fantasie werkelijkheid laat worden door te visualiseren hoe die belangrijkste dag in haar leven eruit gaat zien, haar bruiloft. Elke stap die zij daartoe zet in het NU maakt dat zij dichter bij haar droom komt. Zo mooi om een mens zo te zien stralen, alsof ze al op de bruiloft is!

Dat wil je toch iedere dag, leven alsof je de fijnste dag van je leven leeft, elke dag weer!!!!

De geest kan geen werkelijkheid en fantasie uit elkaar houden. Als je je brein vult met gedachten en daar aandacht aan geeft en erin gelooft, wordt het waarheid! Merendeel van de dag vullen we ons brein met niet helpende gedachten waar we vaak ook nog in geloven en naar gaan leven. En vaak geven deze gedachten je geen prettige stemming waardoor je weinig energie ervaart, allerlei lichamelijke klachten krijgt, een kort lontje hebt, dingen je lijken te ontglippen, je jezelf niet zo leuk meer vindt en ga zo maar door. Hoe jammer is dat? Zeker als je beseft dat je gedachten NIET echt zijn maar door jezelf bedacht zijn!

Het kan anders! Want als je je dus realiseert dat je je eigen gedachten creëert, je hier dus zelf invloed op hebt, weet je dat je het anders kunt doen! Leven met jezelf vanuit positieve gedachten, leven vanuit mogelijkheden en bewegen vanuit passie. Ik hoor je al zeggen ; ” ja, lekker makkelijk gezegd maar hoe dan?”

Inderdaad, we zijn al jaren gewend om dezelfde strategieën, meerdere keren per dag, telkens weer toe te passen, of het nou helpend is of niet. Dat is zogezegd geen makkelijk koekie. Om hier verandering in aan te brengen, vraagt dat allereerst bewustwording van deze patronen voordat je kunt gaan werken aan stappen om tot verandering te komen.

En het kan, we hebben allemaal wel de ervaring om het kortstondig voor onszelf te creëren. Die ene fijne vakantie, de trouwdag, de verjaardag van je kinderen, Sinterklaas, kerst en noem nog maar eens een paar van die voor jou belangrijke momenten op toen je vrij kon ademen en genieten van wat er was. Hoe fijn is het als je iedere dag met jezelf leeft alsof het de fijnste dag van je leven is?

Wil jij weten hoe dit werkt voor jou? De Allereerste belangrijke stap die je maakt, is dat je erin GELOOFT dat het ook voor jou weggelegd is en je hieraan wilt werken.

Maak een afspraak voor een intakegesprek met de titel: leven met jezelf vanuit passie en sta versteld wat het je zal opleveren!

Reacties zijn gesloten.